Logikus és keresőoptimalizált

Ötletes illusztráció. a megszokott Goggle felirat, 2 o betű helyett egy bekötött szemű ember

Az akadálymentes honlap nemcsak azt jelenti, hogy a fogyatékkal élők használni tudják: működik okostelefonon, az idősebb generáció is használni tudja.  E bejegyzésben csak két nagyon lényeges érvet emelek ki.

  1. A tartalmát egyszerűen, logikusan és érthetően rendezték el. Nagy terjedelmű bonyolult akadálymentes honlapok is egyszerűen feltérképezhetők, kezelhetők. A fogyatékkal élő embereknek ez létszükséglet, de az egyszerű felhasználnóknak is egyszerűsíti a tájékozódást a honlapon. Az akadálymentesítés nagyban támaszkodik az információépítészet tudományára.
  2. Az akadálymentes honlapokat remekül látják a keresőmotorok. Meg kell felelni a hivatalos szabványnak, így a keresőmotorok mindig értelmezni tudják. Egyik barátom így fejezte ki: „A legnagyobb vak felhasználó a Google.” a keresőoptimalizálás munkájának jelentős részét magában foglalja az akadálymentesítés.

A bejegyzéshez tartozó képet ezen a honlapon találtam. Remélem nem sértem a szerzői jogokat, a készítőjétől ugyanis nem tudtam engedélyt kérni.