Alko-soft

A honlap nagyon jól néz ki. Ráadásul akadálymentes!

Szeretnék folyamatosan hírt adni az akadálymentes weboldalakról. Elsőként egy régi ismerősöm Alko-soft külsőnevű cégét, aki már egy idő óta látássérülteknek készült segédeszközöket forgalmaz, mégpedig igen ügyesen, jó szemlélettel.

Remélem lesz időm arra, hogy folyamatosan figyeljem a web-et, és kis csapatommal teszteljük, és ezek után még írjak is róla. Eddig nem találtunk olyan magyar akadálymentes honlapot, ami szigorúan véve megfelel a három A-s minősítésnek, de például képernyőolvasóval könnyen használható. Az enyém is ilyen egyelőre, még dolgozom rajta, hogy jobb legyen. Mit jelent ez? Például: a TAW3 külsőtesztelő és a W3C ellenőrző program külsőis sok, ráadásul komolyabb hibákat talált. Márcsak emiatt sem kaphatna AAA minősítést.

Az is igaz, hogy a szabványhoz készített akadálymentesítési technikák külsőnémely esetben nem életszerű, vagy már túlhaladott követelményeket állít az akadálymentesítők elé. Vannak olyan honlapok, amelyek nem felelnek meg ezeknek a követelményeknek, mégis nagyon jól használhatók és átlagon felül akadálymentesek.

Az Alko-soft honlapja sok mindenben megfelel a követelményeknek. Nagy öröm lenne, ha minden honlap megközelítően ilyen akadálymentes,modern, trendi, design-os volna!  Nézzék meg, hogy ez a látássérültek számára készült honlap jól néz kis, modern, (trendi így mondani: dizájnos) és egyben jól használható!

Bejegyzés adatai

Szerző: Edelényi Zsolt

Küldetéstudatból a web akadálymentesítésével foglalkozó szakember vagyok. 2013 óta folyamatosan kapok megbízást, fejlődöm szakmailag a WCAG 2.0, (2018 óta 2.1) és alkalmazásában. Legszívesebben szabvány szerinti (WCAG-EM) auditot végzek, de akadálymentes weboldalakat és webáruházakt is készítek WordPress tartalomkezelővel.