Akadálymentes web: minden egy helyen magyarul

Akadálymentes webdesign: akadálymentes weboldalak közhasznú információs portálja

E honlapnak mindig is az volt a célja, hogy az akadálymentes web enciklopédiája legyen. Nem kis munka ez. Most egy újabb lépést tettem azért, hogy több információ legyen rajta és még jobban megtalálható legyen.

Egyrészről új alcímet adtam neki. Az új cím: az akadálymentes weboldalak közhasznú információs portálja. Ezek után még néhány újítást vezettem be az oldalsávban. Nézzük sorba őket:

Akadálymentes weboldalak szakszolgáltatói

Magamról tudom, hogy szeretek választani. A webdesign pedig komoly és bizalmi feladat. Hogy te is könnyebben választhassál, létrehoztam az oldalsávban az informatikai szakszolgáltatók listáját. Ebben gyűjtöm azokat, akikről megtudtam, hogy komolyan foglalkoznak az akadálymentes weboldalak készítésével és felmérésével.

Akadálymentes webbel kapcsolatos hírcsatorna

Magyarországon e portálon kívül egyetlen egy komoly szakmai blogot találtam. Egyelőre ennek a hírcsatornáját lehet olvasni az oldalsávban. Mivel az akadálymentesítés szabvány lesz, és az EU szabályozása szerint Magyarországon is komolyabb jogszabály fogja előírni az akadálymentes weboldalakat, ezért várhatóan lesznek más szakemberek is, akiknek a hírcsatornáját be tudjuk mutatni.

Olvasnivaló akadálymentes weboldalak témakörében

Néhány cikket linkeltem ide, amivel az évek során találkoztam, komolynak és megbízhatónak találtam. Angol nyelven eláraszt bennünket a szakirodalom, mivel az EU nagyon lemaradt a web akadálymentesítésével kapcsolatosan az USA-tól és Ausztráliától. A fontosabbakat a akadálymentes webdesign Facebook oldalára tettem fel.

Akadálymentes informatika

Az akadálymentes webnél több mindent ölel fel az akadálymentes informatika, és az info-kommunikációs akadálymentesítés. A munkám miatt ezzel is foglalkozom, és ha már foglalkozom, az oldalsávba linkeltem néhány  témával kapcsolatos weboldalt