okostelefon és tablet

Érvényes HTML: belépő az akadálymentességhez?

A kód szabványosságát ellenőrző szoftver 537 hibát talált az argep.hu oldal kódjában

Kertelés nélkül: igen. A szabványos kóddal felépített weboldal megfelel egy igen fontos akadálymentességi kritériumnak.  Sőt, szerintem ennél még többet jelent. Aki odafigyel arra, hogy az általa készített oldal érvényes HTML kóddal rendelkezzen, az nem hagy figyelmen kívül más fontos szabályokat sem, így például az akadálymentesítésre vonatkozókat.

Akadálymentes hírlevél

A cikk képe Webisztán honlapján

A vállalkozásommal május 9-én a digitális akadálymentesség világnapján kezdek. Az előkészítő munka kapcsán kezdtem foglalkozni a hírlevelek készítésével. A hírlevelemnek is akadálymentesnek kellene lennie. Az akadálymentesség azt jelenti, hogy mindenféle eszközön, így mobil telefonon is jól olvasható és használható a hírlevél. Aki sokat dolgozik okostelefonon,

Responsive webdesign az akadálymentesítés szempontjából

Többször említettem, hogy a jó responsive design több szempontból már akadálymentes. Ezért a responsive honlap fél siker az akadálymentesítésben.

  1. Az emberek egyre nagyobb hányada nézi meg a honlapot  táblagépen vagy okostelefonon. A hagyományos design általában használhatatlan ezeken a kütyükön.
  2. A képernyőolvasók működnek az okostelefonokon,