fogyatékosságal élők

Hányan érintettek?

Egy férfi dühös lett, mert szembekerült egy Google Recaptcával: nem vagyok robot - állítja.
A több országot érintő felmérés szerint az akadálymentesség hiánya miatt az emberek jelentős része nem tudja az átlagos weboldalt használni. Ezt pedig a webanalitika sem mutatja ki. Egy angol nyelvű cikk fordítása.

Akadálymentes honlap = rendezett honlap

Rendetlen gyerekszoba. Minden szétdobálva.

Azt szeretném, hogy az akadálymentes honlapról senkinek se valami speciális akadálymentes változat jusson eszébe, hanem egy szabályos, rendezett honlap. Nemcsak kívülről, hanem a „motorháztető” alatt is.

A legtöbben ezt hiszik saját honlapjukról. Ezért miután kiküldjük ügyfeleinknek a portálelemzés eredményét, nem értik, hogyan lehet ennyi akadály a weboldalukon.

3 tévhit az akadálymentes weboldallal kapcsolatban

Egy láthatalan üveglapon sorakoznak a weboldalak, ebből egyetlen egyet kiválaszt a hölgy és felénk mutatja. A weboldalon ez áll: W3C, azaz World Wide Consortium.

Munkám során tapasztalom, hogy sokan szeretnének akadálymentes weboldalt, amelyet a fogyatékossággal élők is képesek használni. Kevés a közérthető és használható magyar nyelvű információ erről a témáról. Azt meg végképp nem tudják, hogy az akadálymentesre elkészített honlap nemcsak a fogyatékossággal élők számára teszi élvezetesebbé az internetezést,