akadálymentes link

A linkek megfelelhetnek aláhúzás nélkül

Az ábrán a linkek aláhúzva és aláhúzás nélkül is szerepelnek, össze lehet hasonlítani:mennyire felismerhető aláhúzás nélkül?
A felhasználókra figyelő webdizájnerek a linkeket az ISO/IEC web-akadálymentességi szabványa szerint jelenítik meg a honlapokon. A legjobb megoldás továbbra is az eltérő szín és aláhúzás, de nem ez az egyetlen.

Ami a CSS-t illeti — 2. rész: linkek

Ezen a weboldalon olyan CSS-t alkalmaztam, amely alig különbözteti meg a linkeket a többi szövegtől

Bármilyen  trendi webdesign megvalósítható akadálymentesen, de vannak követelmények, amelyek már néhány webdesignernek kevésbé tetszenek. Ilyenek a linkek megkülönböztetése. A linkek a világháló leglényegesebb elemei. Ezért kezdetek óta kiemelik őket a szövegből. Legáltalánosabban kék színnel és aláhúzással, valamint azzal, hogy az egérmutató a nyílról egy kis mutató kézre változik.

Az akadálymentes és szabványos linkek 5 alapvető szabálya

Láncból formázott "link", szöveg.

A linkek a WEB legfontosabb elemei. Velük valósíthatóak meg az oldalak közötti kapcsolatok. Ha nem működnek jól, akkor használhatatlanok.  Az akadálymentességi felmérésünk során a honlap összes oldalát átvizsgáljuk, vannak-e üres vagy rossz linkek. A W3C ajánlása szerint erre nem lenne szükség, viszont a honlap tulajdonosának annál inkább.