Akadálymentes színházi honlap

Az akadálymentes színház akadálymentes honlapja mobiltelefonon. Nagyon felhasználóbarát.

Most láttuk látássérült feleségemmel a Gát c. elődadást narrált formában a kaposvári Csiky Gergely színházban. (Fotógaléria a nagykontrasztú oldalon). Óriási élmény volt. A narrátor: Bonecz Ervin.  Ő szóban közvetített minden eseményt, ami a színpadon történt. Mi pedig a fejhallgatóinkon keresztül, másokat nem zavarva hallgattuk.

Másnap pedig a sajtófigyelésben jött a hír: New Yorkban akadálymentes színházat nyitottak akadálymentes honlappal (Broadwaynews: TDF & The Broadway League Debut New Website Tailored to Accessible Performances.)

Milyen szolgáltatásokat nyújt az akadálymentes színház?

  1. A kerekesszékesekért a Közlekedés akadálymentesítése: kerekesszékes információs táblák: rámpák, lift, mosdó, ivókút stb.
  2. Hallássérültekért: Minden előadáshoz iCapture (ez egy iPhone-os alkalmazás) és hallókészülék. Tájékoztatás  egyes speciális feliratozott és jeltolmácsot biztosító előadásokhoz.
  3. A látássérültekért: Narrálás diszkrét rádiós eszközön keresztül. A színpadon történő eseményeket így tudják követni.
  4. Autistákért: Olyan előadások, amelyek egyrészről biztonságos környezetet biztosítanak ahhoz, hogy az autisták és gondozóik megnézhessék az előadást, másrészről az előadást úgy módosítják, hogy ne legyenek benne durva hang és fényhatások.