A WordPress 4.2 akadálymentesebb lesz

A WordPress száguld az akadálymentesség felé

A fejlesztők már tesztelik a heteken belül megjelenő WordPress 4.2-t. Külön csapatot hoztak létre azért, hogy az admin felületet is akadálymentesebbé tegyék.

Olvasgatom a teszteléseket a fejlesztői oldalon. Az admin felületeteken lévő  keresés funkciókat szeretnék elérhetővé tenni képernyőolvasót használók számára. Nemcsak a bejegyzések, oldalak, hanem a témák, bővítmények, felhasználók stb. oldalakon úgyszintén. Ezen kívül az admin oldal címkézését végzik, hogy a képernyőolvasókkal is könnyen használni tudják a látássérültek.

A WordPress 4.2 fejlesztésén túlmenően a GitHubon létrehoztak egy új oldalt, ahová különböző WordPress sablonokhoz használható akadálymentes mintákat helyeznek el.

Nagyon izgalmas betekinteni és részt venni a lelkes fejlesztői és tesztelői munkába. Eddig nem szerettem volna csatlakozni, de mivel az akadálymentesség most a WordPress 4.2-től fogva egy fontos fejlesztési terület, csatlakoztam. Az online kommunikációs rendszerük már nem a sokunk által ismert, szervert-próbáló chat helyett a slack-ot választják, amely sokkal modernebb és jobb real-time kommunikációs megoldás.

Felemelő érzés látni, hogy ingyen dolgozó profi szakemberek és tesztelők milyen energiákat szánnak arra, hogy a WordPress valóban a korunk legmodernebb tartalomkezelő rendszere legyen. Az admin felület WordPress 4.2-től  elkezdődő akadálymentesítése és az ennek kapcsán létrejövő szakmai elit munkája pedig csak az első lépés ahhoz, hogy a WEB valóban mindenkié legyen.